Menu Stemmen

Genomineerden 2020

Sportman van het jaar 2019

Koen Bouwman – Wielrennen

Koen Bouwman is profwielrenner en rijdt voor Team Jumbo-Visma. Hij won goud op het onderdeel Mixed Team Relay bij het EK wielrennen in Alkmaar en goud op dit zelfde onderdeel bij het WK wielrennen. 

Thomas Damman – Triatlon

Volbracht de Ironman Triathlon van Hamburg 2019 (3 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42 km hardlopen). 

Jael en Ischa Krosse – Voetbal

Deze boegbeelden van de 1e selectie stoppen dit jaar na 18 jaar voetbal in Silvolde. De nominatie is voor hun hele voetbalcarrière en hun bijdrage aan de opmars van Sportclub Silvolde. Ze begonnen in de 4e klasse en spelen nu in de Hoofdklasse KNVB. 

Sportvrouw van het jaar 2019 

Dione Housheer – Handbal

Dione is begonnen bij UGHV en komt nu uit in de Deense handbalcompetitie voor Nykøbing Falster HK. Ze won in 2019 goud met het Nederlands damesteam op het WK in Japan. 

Saskia Weinans – Marathon 

Saskia heeft een aantal podiumplekken behaald in 2019 waaronder brons op het NK halve marathon. 

Lonneke Sloetjes – Volleybal

Lonneke komt nu uit in de Italiaanse Serie A bij Scandicci. Met de Turkse club Vakifbank won ze alles wat er maar te winnen valt: de landstitel, de beker, de Champions League en het WK voor clubs. 

Sporttalent van het jaar 2019

Bastiënne en Benthe den Hartog – Twirl

Bastiënne en Benthe mogen in april opnieuw Nederland vertegenwoordigen op het WK twirlen, na vorig jaar acte de présence gegeven te hebben op het EK in Italië en het WK in Noorwegen in 2018.

Lynn Nijkamp – Turnen 

Lynn werd NK kampioen op de vloer bij de junioren eerste divisie. Ze heeft afgelopen jaren al verschillende NK titels behaald. 

Kick Woltering – Survival 

Kick werd 2e op het Open NK survival in de categorie JSR 12-14 jaar. Een geweldige prestatie in deze zware survival sport. 

Unieke Sporter van het jaar 2019 

(Sporter met een beperking) 

Joris Veenink – Voetbal

Joris is speler van SDOUC G-1. Joris is gescout op de Achterhoekse Unieke Spelen voor het G elftal van de Graafschap. Hij is het boegbeeld/aanvoerder van het team. Hij kan zowel worden ingezet als keeper en als spits. 

Wilco Giesen – Duursport

Wilco is een sportman in hart en nieren die zichzelf ondanks zijn beperkingen blijft uitdagen en zijn best doet om anderen met een beperking te motiveren en mogelijkheden te bieden mee te doen aan evenementen. 

Sportploeg van het jaar 2019 

1e team U.B.C. – badminton

Het eerste team van U.B.C. behaalde het kampioenschap in de 3e divisie.

Nadat handhaving in de 2e divisie in seizoen 2018/2019 net niet kon worden bewerkstelligd, was de doelstelling van UBC 1 het verloren gegane terrein in één jaar terug te winnen. Het team won 12 van de 14 wedstrijden, speelde een keer gelijk en verloor slechts een uitwedstrijd tegen mede-kampioenskandidaat Stuban uit Nijmegen, dat uiteindelijk met 5 punten achterstand tweede werd. Verantwoordelijk voor de prima resultaten is trainer Bart Bisselink, alweer vijfenhalf jaar trainer van Ulftse BC. 

Regionaal gezien is Ulftse BC qua prestaties en niveau al jarenlang een van de meest succesvolle verenigingen. 

Rijvereniging Varsseveld – 6-tal

Behaalde zilver op het Nederlands kampioenschap. 

Het 6-tal van Rijvereniging Varsseveld heeft goud op de regio kampioenschappen behaald en zilver op het Nederlands Kampioenschap! Dit team is afgelopen jaar opgestart en bestaat uit deelnemers in de leeftijd van 15 tot 55 jaar. Ze zijn erg trots dat ze dit hebben gepresteerd met zo’n divers team. Rijvereniging Varsseveld is een club met leden met ambitie in veel verschillende disciplines, dressuur, springen en eventing. In alle takken van sport hebben zee leden die op internationale wedstrijden meedoen. 

Jeugdteam Tafeltennisvereniging Hercules

Het jeugdteam behaalde verschillende titels tijdens de Gelderse kampioenschappen. Daarnaast is het hoogte jeugdteam dit seizoen doorgedrongen tot de kampioensklasse en daarmee de hoogste jeugdklasse van Nederland. Dit team doet daarmee in deze ‘eredivisie voor de jeugd’ mee om de strijd om het nationaal kampioenschap. In dit team speelt Evi ten Have uit Silvolde, samen met de tweelingbroers Daan en Aron Sanders uit Loerbeek onder de bezielende leiding van coach Yvette van Aken uit Silvolde.

In 2019 is het team tweemaal kampioen geworden in landelijk A waardoor zij nu in de kampioenspoule spelen.

 

Onze categorieën